Vintage lamper – når er nø vintage?

Hvis du er på jakt etter en unik og stilig lampe til interiøret ditt, er en vintage lampe definitivt den rette løsningen. Du vil garantert finne en som passer perfekt til din personlige smak og stil. Men hva betyr det i det hele tatt at noe er vintage og hvorfor skal du velge vintage lamper til hjemmet ditt? Vi vil gjøre deg litt smartere på det. Vintage refererer generelt til produkter som er minst 20 år gamle. Noen samlere og eksperter anser imidlertid alt fra 1950-tallet eller tidligere for å være vintage. Andre mener at ting fra 1960- eller 1970-tallet også kan klassifiseres som vintage. Det er ingen fasitsvar når det gjelder å bestemme hva som anses som vintage. Til syvende og sist er det opp til den enkelte samler eller ekspert å avgjøre hva som kvalifiserer som årgang. En ting man generelt er enige om er at vintage lamper skal være godt laget og av høy kvalitet. Dette betyr at masseproduserte varer fra raske motemerker typisk ikke regnes som vintage, selv om de er 20 år eller eldre. Kjøp en fin vintage lampe her.

Når noe er vintage, er det typisk gammelt

Begrepet «vintage» brukes ofte for å beskrive gjenstander som enten er gamle eller antikke. Når det kommer til lamper, kan imidlertid begrepet vintage også referere til en bestemt lampestil som var populær i en viss periode. Vintage lamper kan ha en stil som spenner fra klassisk og tradisjonell til mer moderne og tidsriktig design. Hvis du er interessert i å legge til et snev av nostalgi til hjemmeinnredningen din, kan vintage lamper være den perfekte løsningen for deg. Disse unike delene kan gi karakter og sjarm til ethvert rom i huset ditt.

Vurder følgende før du kjøper de nye vintage lampene dine: 

Det er et par ting du bør huske på hvis du handler etter vintage lamper. Først er det viktig å bestemme hvilken lampestil du er interessert i. Det finnes mange forskjellige stiler av vintage lamper, så det er viktig å begrense valgene dine før du begynner å handle. Deretter må du bestemme hvor du vil plassere lampen din. Vintage lamper kan brukes som aksentstykker eller som den primære lyskilden i et rom. Hvis du leter etter et aksentstykke, bør du vurdere å plassere lampen på et sidebord eller en hylle. Hvis du vil at lampen din skal være den primære lyskilden i et rom, kan du vurdere å plassere den midt i rommet på et salongbord eller et endebord.

Til slutt er det viktig å velge riktig størrelse lampe for rommet ditt. Vintage lamper kommer i alle forskjellige størrelser, så det er viktig å måle området der du planlegger å plassere lampen før du kjøper. Så er du klar for å finne noen vintage lamper til hjemmet ditt? Gå deretter på oppdagelsesferd via lenke øverst i artikkelen.