Øk sikkerheten på arbeidsplassen din med et nødutgangsskilt

På enhver arbeidsplass er det viktigste å sørge for at alle føler seg trygge. Det er derfor avgjørende at du har nødutgangsskilt på arbeidsplassene. Nødutgangsskilt og førstehjelpsskilt brukes til å markere og synliggjøre utstyr som skal brukes dersom noen trenger førstehjelp. God skilting gjør det lettere å lokalisere nødvendig utstyr og kan forhindre tap av menneskeliv. Ingenting er mer skummelt enn panikk hvis en alvorlig situasjon oppstår. Ved hjelp av nødutgangsskilt kan du unngå panikk og gi dine ansatte en vei ut ved akutt fare. Hvis dette høres ut som noe for deg, så finner du her det perfekte nødutgangsskilt.

Hvordan fungerer de?

Nødutgangsskilt indikerer den korteste og raskeste veien ut av et område eller en bygning i tilfelle brann eller andre nødsituasjoner. De består vanligvis av skilt som kan henges på veggene eller stolper som plasseres langs korridorene for å guide folk i riktig retning. Skiltene er vanligvis tydelig merket med ord som “Nødutgang her”, eller med symboler som alle forstår. Disse skiltene lar folk enkelt finne den beste ruten utenfor i tilfelle en ulykke – spesielt hvis de er nybegynnere og ikke kjenner bygningen godt nok ennå.

Enten det er et stort kontorbygg eller et lite lagerområde, trenger alle disse skiltene for å sørge for at alt går knirkefritt under turer gjennom bygningen. Mange moderne bedrifter ser det nå som en investering snarere enn et bransjetabu, da det er helt essensielt for enhver arbeidsplass. Ved hjelp av disse skiltene kan du sikre at dine ansatte kjenner veien utenfor så raskt som mulig og unngå panikk eller skader under evakuering.

Det er ingen grunn til å ikke investere i nødutgangsskilt for din arbeidsplass! Å ha dem installert vil gi de ansatte mange sikkerhetsgevinster sammenlignet med selskaper som kun fokuserer på produktivitet og muligheter for å tjene penger. Hvis du ønsker å øke sikkerheten og sikkerheten på arbeidsplassen din, vurder å investere i nødutgangsskilt – det vil definitivt lønne seg!

Krav til utforming av nødskilt/ førstehjelpsskilt

Nødskilt/ førstehjelpsskilt er utformet etter ISO Standard 7010. Skiltene er av høy kvalitet og oppfyller kravene som gjeldende regelverk stiller til bruk av farger, symboler og etterlysende effekt. Førstehjelpsskilt bør monteres i øyenhøyde og være fullt synlig fra alle vinkler. Skiltene skal monteres i umiddelbar nærhet av utstyret det er ment å markere og synliggjøre. På denne måten øker du enkelt sikkerheten og tryggheten på din arbeidsplass.